Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Pudingos réteskosárkák

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kényeztető falatok

24 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pudingos réteskosárkák

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Réteslap

A töltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Süti Puding Oroszkrém tortához
800 ml tej
80 g mascarpone
120 g cukor (ízlés szerint)

A kenéshez:

80 g Rama margarin

A muffin formához:

kevés Rama margarin

A díszítéshez:

kb. 100 - 120 g eper
mentalevelek

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A réteslapokat a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt kb. 15-20 perccel kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A süti pudingot a csomagoláson leírtak alapján a cukorral és 200 ml tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábasban felforraljuk, levesszük a tűzről, és hozzáöntjük a csomómentesen elkevert pudingport. Folyamatos keverés közben az egészet sűrűre főzzük. Lehúzzuk a tűzről, lefedjük, és hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt a puding, konyhai robotgéppel (habverő) felhabosítjuk és hozzákeverjük a mascarponét.

Tészta: A réteslapot kitekerjük és mindegyik lapot 16 darab egyforma négyzetre vágjuk. A kenéshez a margarint megolvasztjuk és a muffin forma mélyedéseit vékonyan kikenjük. Egy négyzetet megkenünk vékonyan olvasztott margarinnal, majd ráteszünk egy másik lapot úgy, hogy a sarkokat kissé elforgatjuk az előző laphoz képest. Ezt a lapot is megkenjük margarinnal, majd szintén elcsúsztatva rátesszük a harmadik négyzetet. Erre ismét margarint kenünk, végül pedig ugyancsak elforgatva a negyedik rétesnégyzet kerül.

Az összeragasztott lapokat a kikent muffin forma mélyedéseibe nyomkodjuk. Hasonlóan járunk el a többi rétesnégyzettel is.

A muffin formát a sütő középső részébe toljuk, és a kosarakat világos aranyszínűre sütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 190°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 170°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 4 - 6 perc

Tálalás: A réteskosarakat közvetlenül tálalás előtt megtöltjük a pudingos krémmel, majd megmosott, tetszőlegesen felcikkezett eperrel és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Pudingos réteskosárkák

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 166kJ
40kcal
321kJ
77kcal
Zsír 1.1g 2.1g
Szénhidrát 6.7g 13g
Fehérje 1.1g 2.1g