Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Pudingos-málnás kalács

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó kalács-csoda

kb. 14 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pudingos-málnás kalács

Az előkészítéshez:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A pudingtöltelékhez:

1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g cukor
400 ml tej
40 g lágy vaj vagy margarin

Gyümölcstöltelék:

100 g málna (mélyhűtött)

A kenéshez:

1 db felvert tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kelt tésztát a csomagoláson található leírás alapján előkészítjük és kitekerjük.

2

Pudingtöltelék

A töltelékhez a pudingport cukorral és tejjel simára keverjük és a tasakon lévő leírás alapján megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a vajat vagy margarint és többszöri keverés mellett lehűtjük.

3

A lehűtött pudingot a kelt tésztára kenjük; közben szabadon hagyunk egy kb. 2 cm-es peremet.

4

Gyümölcstöltelék és kenés

A málnát eloszlatjuk ezen a pudingos tésztán és a tésztát feltekerjük. A tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Ollóval kb. 3 cm-ként bevagdossuk és a darabokat felváltva a közepétől kezdve balra majd jobbra behajtjuk (1. ábra). Felvert tojással megkenjük. A tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 32 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből