Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Porcukorral készített vajkrém alaprecept

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egy ínycsiklandó klasszikus

1 adag

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Porcukorral készített vajkrém alaprecept

Az elkészítéshez:

200 g margarin
200 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

A vajat vagy margarint és a porcukrot együtt habosra keverjük. Az alapvajkrémet tetszés szerint ízesíthetjük.

Gyümölcsös vajkrémek

Gyümölcsvelő, gyümölcslé vagy gyümölcsszörp.

Diós vajkrém

A fenti alapvajkrémhez 40 g finomra őrölt diót adunk, és néhány csepp Dr. Oetker Rum aromával ízesítjük. A dió pörkölve is adagolható.

Mandulás vajkrém

A diós vajkrémmel azonos módon és arányban készítjük, finomra őrölt mandulával. Készíthetjük Dr. Oetker Marcipán hozzáadásával is, de marcipánból dupla mennyiséget adagoljunk.

Mogyorós vajkrém

A diós vajkrémmel azonos módon és arányban készítjük őrölt mogyoróból. Adagolhatunk hozzá pralinét is.

Csokoládés vajkrém

A fenti alapvajkrémhez 24-30 g kakaóport adunk úgy, hogy a kakaót egy pici tejjel feloldjuk. Készíthetjük csokoládéból is úgy, hogy 50-60 g gőz felett megolvasztott csokoládét keverünk az alapvajkrémbe.

Gesztenyés vajkrém

A fenti alapvajkrémhez 80 g cukrozott gesztenyepürét keverünk, és Dr. Oetker Rum aromával ízesítjük.

Karamell vajkrém

Megolvasztunk 24-30 g cukrot, majd 20 ml tejszínnel vagy tejjel feleresztjük, hagyjuk felforrni, hogy csomómentes legyen. Majd kihűtjük, hideg állapotban hozzákeverjük az alapvajkrémhez.