Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Pityókás körtekompót borókával

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns körtés finomság

kb. 4 üveg ((500 ml-es))

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pityókás körtekompót borókával

A kompóthoz:

10 db körte
40 szem borókabogyó
175 ml vodka
400 ml víz
1 db citrom leve
140 g cukor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 kávéskanál Dr. Oetker Tartósítószer

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és cikkelyekre vágjuk. A borókabogyókat összenyomkodjuk.

2

Elkészítés

A körtecikkelyeket és a bogyókat az üvegekben elrendezzük, majd a vodkát is ráöntjük, ügyelve arra, hogy minden üvegbe körülbelül egyformán jusson. A vizet, citromlevet, cukrot és vanillincukrot felforraljuk, majd a tűzről levesszük. Belekeverjük a tartósítószert, és a levet az üvegekbe rakott körtékre öntjük, egészen az üveg pereméig. Az üvegeket jól lezárjuk, és egy kb. 2 cm magasan forró vízzel teli tepsibe tesszük. A tepsit az előmelegített sütő alsó rácsára toljuk, és az üvegeket sterilizáljuk.

Alsó és felső sütés: kb. 120 °C

Légkeveréses: kb. 100 °C

Sütési beállítás: Alulra

befőzés: 30 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből