Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Pikáns sonkás batyuk

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns ízkalandok

12 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pikáns sonkás batyuk

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Pizza tészta

A töltelékhez:

200 g főtt sonka
100 g juhsajt
1 db kisebb paprika (kb. 100 g)
½ pohár 20%-os tejföl (kb. 60-70 g)
ízlés szerint őrölt bors
némi majoranna

A szóráshoz:

kb. 50 - 60 g Gouda sajt (reszelt)

A paradicsomszószhoz:

1 doboz darabolt paradicsom (400 g)
½ pohár 20%-os tejföl (kb. 60-70 g)
65 g piros pesto
1 csapott tk. Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
némi kakukkfű vagy bazsalikom

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.

Tészta: A pizza tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk.

A golyókat hajtással lefelé, a sütőpapírral együtt csatos tortaformába tesszük (24 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a formát sütőrácson a sütő alsó felébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 40 - 45 perc

Paradicsomszósz: A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk.

A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Pikáns sonkás batyuk

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1kJ
3kJ
1kcal
Szénhidrát 0.1g 0.2g