Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Pikáns sonkás batyuk

Pikáns ízkalandok

12 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pikáns sonkás batyuk

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Pizza tészta

A töltelékhez:

200 g főtt sonka
100 g juhsajt
1 db kisebb paprika (kb. 100 g)
0,5 pohar 20%-os tejföl (kb. 60-70 g)
ízlés szerint őrölt bors
némi majoranna

A szóráshoz:

kb. 50 - 60 g Gouda sajt (reszelt)

A paradicsomszószhoz:

1 doboz darabolt paradicsom (400 g)
0,5 pohar 20%-os tejföl (kb. 60-70 g)
65 g piros pesto
1 csapott tk. Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
némi kakukkfű vagy bazsalikom

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A pizzatésztát kivesszük a hűtőből, a csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: A sonkát és a juhsajtot kis kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a paprikát és szintén kis kockákra vágjuk. A hozzávalókat összekeverjük a tejföllel és tetszés szerint fűszerezzük.

Tészta: A pizza tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 12 egyforma méretű téglalapot vágunk ki belőle. A téglalapok közepébe egy púpos evőkanál tölteléket teszünk. A tésztaszéleket ráhajtjuk és odanyomjuk.

A golyókat hajtással lefelé, a sütőpapírral együtt csatos tortaformába tesszük (24 cm Ø). Rászórjuk a sajtot és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután a formát sütőrácson a sütő alsó felébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 40 - 45 Perc(ek)

Paradicsomszósz: A paradicsomot, a tejfölt, a pestot és a keményítőt főzőedényben összekeverjük, és keverés közben felforraljuk.

A batyukat papírral együtt kivesszük a formából és a szósszal együtt melegen tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből