Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Pesztós csomó

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges kelt tészta pinkáns pesztó töltelékkel

Kb. 10 szelet

Könnyen elkészíthető 30 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pesztós csomó

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A pesztós töltelékhez:

40 g friss bazsalikom levél
100 g reszelt Mozzarella
½ db citrom leve
20 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csipet fehér bors
30 g fenyőmag
40 ml olívaolaj

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.

2

A kelt tésztát kitekerjük, a pesztós masszával megkenjük, és újra feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük.

3

Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük.

4

A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk.

A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 180°C ( (előmelegítve))

Légkeveréses: 160°C ( (előmelegítve))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Pesztós csomó

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk