Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Pesztós csomó

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges kelt tészta pinkáns pesztó töltelékkel

kb. 10 szelet

Könnyen elkészíthető 30 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Pesztós csomó

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A pesztós töltelékhez:

40 g friss bazsalikom levél
100 g reszelt Mozzarella
0,5 db citrom leve
20 g reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 csipet
1 csipet fehér bors
30 g fenyőmag
40 ml olívaolaj

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)

Elkészítés

Elkészítés

1

A pesztós masszához a hozzávalókat egy botmixer segítségével pürésítjük.

2

A kelt tésztát kitekerjük, a pesztós masszával megkenjük, és újra feltekerjük. A tekercset hosszanti irányban a közepén elvágjuk és vágási felülettel felfelé fordítva keresztezzük.

3

Az egyik csíkot hurkoljuk, a másik csík végeit a hurokra keresztezzük.

4

A végeket összefogjuk és a csomó aljára fordítjuk.

A tojást felverjük, és a pesztós csomót megkenjük.

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből