Nyuszitorta

(0)
5 3 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kreatív húsvéti finomság gyerekeknek

kb. 12 - 16 szelet

Tapasztalatot kíván 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Nyuszitorta

A tésztához:

300 g sárgarépa
6 db tojás (M-es)
200 g cukor
150 g Rama Vajas íz
200 g búzaliszt
200 g dió (finomra darált)
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
2 csapott tk. őrölt fahéj
2 tk. őrölt gyömbér

A krémhez:

400 g Rama Vajas íz (lágy margarin)
150 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
2 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj

A díszítéshez:

2 doboz Dr. Oetker Fondant fehér
1 tubus Dr. Oetker Ételszínezék zöld
1 tubus Dr. Oetker Ételszínezék sárga
1 tubus Dr. Oetker Ételszínezék piros
70 g Dr. Oetker Lübecki Marcipánmassza
díszítőcukrok a szemeknek
2 db hurkapálcika
kevés Dr. Oetker Étkezési keményítő

Elkészítés

Elkészítés

Tészta: A répát megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A margarint, a cukrot és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük és habosra keverjük A többi hozzávalót a liszthez adjuk, majd a tojásos keverékkel simára keverjük. A répából kinyomkodjuk a nedvességet és a masszához keverjük, majd óvatosan belefogatjuk a tojásfehérjehabot is. A masszát 2 egyenlő részre osztjuk, majd két 18 cm Ø, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. A tortaformákat a sütő középső részébe tesszük és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 55 - 60 perc

A tortákról eltávolítjuk a formát, kihűlés után a tésztalapokat vízszintesen kettévágjuk.

Krém: A krém hozzávalóit habosra keverjük, majd a 2/3-ával betöltjük a lapokat és a maradékkal az oldalát és tetejét, majd 30 percre hűtőbe tesszük.

Díszítés: 1 csomag fondantot keményítővel beszórt felületen átgyúrunk, először a sárga, majd a zöld ételszínezéket cseppenként adagolva megszínezzük. A zöld fondantot keményítővel beszórt felületen pár mm vékonyra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük és a tortára simítjuk. A felesleget körben levágjuk, abból csíkot sodrunk és a torta alját díszítjük. A maradékot félretesszük. A második csomag fondantot keményítővel beszórt felületen átgyúrjuk, 2/3-1/3 arányban kettéosztjuk. A nagyobbik darabból félgömböt formázunk (ez lesz a nyuszi feje) és a torta közepére tesszük. A maradékból elkészítjük a többi díszítést. Mellső tappancsok: Kb. 20-20 g fondantból tappancsokat formázunk, az ujjakat éles késsel bevágjuk. Hátsó tappancsok: A vékonyra nyújtott fehér fondantot formára vágjuk. A rózsaszín foltokhoz egy kevés fondantot piros ételszínezékkel megszínezünk, kiszaggatjuk, és kevés vízzel a tappancsokra ragasztjuk. Szemek: Óvatosan díszítőcukrokat nyomunk a fondantba. Orr: Némi fondantot rózsaszínre színezünk. Fülek: A marcipánt átgyúrjuk, két részre osztjuk és füleket formázunk belőle. A vékonyra nyújtott fehér fondanttal becsomagoljuk a marcipán füleket. Óvatosan átszúrunk rajtuk egy-egy hurkapálcát, majd a fejbe szúrjuk. A torta tetejére fehér és sárga fondantból tojásokat, virágokat készítünk. A maradék fondantot sárga és piros ételszínezékkel narancssárgára színezzük, majd kis répákat formázunk belőle. A végeikre a maradék zöld fondantból szárakat készítünk. A tappancsokat, orrot és a többi díszt kevés vízzel a tortára illesztjük.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: