Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Nektarin karamell szirupban

A zamatos nektarin és a különleges karamell páratlan kombinációja

kb. 4 - 5 üveg ((500 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Nektarin karamell szirupban

A befőtthöz:

1200 g nektarin (előkészítve mérjük le)
5 késhegynyi Dr. Oetker Tartósítószer
5 ek. rum
250 g cukor (karamellizált)
850 ml víz
250 g cukor

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A nektarint megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, vékony cikkekre vágjuk, kimérünk 1200 g-ot. Egy tepsit félig megtöltünk vízzel.

2

Elkészítés

A gyümölcsöt egy főzőedénybe öntjük, a rummal és a tartósítószerrel jól elkeverjük. 250 g cukrot karamellizálunk, a vízzel felöntjük, hozzákeverjük a többi cukrot is, és addig hevítjük, míg a cukor teljesen felolvad. Majd a cukros folyadékot a gyümölcshöz adjuk, jól elkeverjük. A gyümölcsöt az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd az üvegeket vízzel teli tepsibe állítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk.

Alsó és felső sütés: 110 °C

Légkeveréses: 90 °C

Sütési beállítás: Középre

befőzés: 50 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből