Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Narancsos krémes torta

Narancsos finomság

kb. 16 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Narancsos krémes torta

A tésztához:

120 g búzaliszt
30 g darált mandula
40 g porcukor
1 csapott tk. kakaópor (cukrozatlan)
1 db tojás (közepes méretű)
95 g lágy vaj vagy margarin

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
400 ml tej
200 ml narancslé (100%-os)

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Gyümölcskocsonya narancsízű
300 ml víz

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm-es átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A hozzávalókat egy keverőedénybe tesszük, és kézi robotgéppel (dagasztó spirál) sima tésztává keverjük. Ezután a tésztát, 26 cm-es átmérőjű kört formázva kinyújtjuk, és a sütőformába fektetjük, a tésztát megszurkáljuk villával. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 Perc(ek)

A megsült tésztát a sütőformából kivéve, sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kihűlt tésztalapot egy tortatálra tesszük és köré helyezzük a megtisztított sütőkeretet.

A házi krémes krémet a tasakon lévő használati utasítás alapján elkészítjük úgy, hogy a tejhez a narancs levét is hozzáadjuk. A krémet a tésztalapon egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tortát 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A gyümölcskocsonyát a tasakon lévő leírás szerint elkészítjük. Amint szilárdulni kezd, belülről kifelé haladva óvatosan a tortára csurgatjuk, majd a tortát tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.

Tálalás előtt a sütőkeretet egy kés segítségével meglazítjuk a torta szélétől és eltávolítjuk. Végül kandírozott gyümölcsökkel és tejszínhabbal díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből