Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Nagy mézeskalács szívek

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Karácsonyi varázslat

3 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Nagy mézeskalács szívek

A tésztához:

400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
5 ek. méz
150 g porcukor
125 g puha margarin
1 kávéskanál
4 ek. tej
1 db tojássárgája (M-es)
1 csapott tk. fahéj
1 kávéskanál Dr. Oetker Szódabikarbóna
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
2 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

A díszítéshez (tetszés szerint):

1 db tojásfehérje (M-es)
200 g porcukor
Dr. Oetker Ételszínezék piros
Dr. Oetker Ételszínezék zöld
Dr. Oetker Ételszínezék sárga
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz fehér
Dr. Oetker Díszítő Cukormáz piros
Dr. Oetker Dekor fenyőfa

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

Mézeskalács tészta: A lisztet a mézeskalácsos sütőporral és a szódabikarbónával keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) összedolgozzuk, majd kézzel átgyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A hűtőből kivett tésztából enyhén lisztezett felületen 30 cm hosszú hengereket sodrunk, melyet felosztunk 15-, 10-, és 5 cm hosszú részekre. A tészta részeket egyenként 0,5 cm vastagságúra nyújtjuk, és szív alakzatot vágunk ki belőle. A szíveket a tepsibe tesszük, és szívószál segítségével 2 lyukat szúrunk ki a szalagoknak, majd a sütő középső részébe toljuk, végül a mézeskalács szíveket megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

A szíveket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A tojásfehérjét keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) keményre verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot, és sűrűre keverjük. Amennyiben színes dekorációt szeretnénk, a tojásfehérje habot ételszínezékkel színezzük a csomagoláson található leírás alapján. A kész mázat habzsákba töltjük és tetszőleges díszítőcsővel vagy dekortollal díszítjük a mézeskalács szíveket.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Nagy mézeskalács szívek

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 9kJ
465kcal
3kJ
155kcal
Zsír 1.5g 0.5g
Szénhidrát 101g 34g
Fehérje 12g 3.9g