Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mozart szelet

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Csokoládélikőrös finomság

14 - 16 szelet

Tapasztalatot kíván 100 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mozart szelet

A kelt tésztához:

200 g lágy vaj vagy margarin
180 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
6 db tojássárgája (közepes méretű)
300 g dió (darált)
100 g tejcsokoládé (apróra darabolt)
3 ek. búzaliszt
6 db tojásfehérje (közepes méretű)
200 g Hermann-tészta

A krémhez:

500 ml tejszín (hideg)
3 ek. porcukor
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
3 ek. Mozart likőr

A mázhoz:

1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
100 ml Mozart likőr

A szóráshoz:

kevés csokoládéreszelék

Elkészítés

Elkészítés

1

A vajat habosra keverjük a porcukorral, a vanillincukorral és a tojássárgájával. A diót elvegyítjük a csokoládéval, a liszttel, és a Hermann-tésztához adjuk. A tojásfehérjét olyan keményre verjük, amíg vágható lesz, majd mindent jól összekeverünk.A tésztát egyenletesen beleöntjük egy zsiradékkal kikent és belisztezett tepsibe (30 x 35 cm), melyet a sütő alsó felébe tolunk, és a tésztát megsütjük. A krémhez a tejszínt felverjük a porcukorral, a Mozart likőrrel és a habfixálóval. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és kanállal kis mélyedéseket alakítunk ki a felszínén.A mázhoz a Mozart likőrt elkeverjük a tortazselével, és felfőzzük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, amíg sűrűsödni kezd, majd a kialakított mélyedésekben elosztjuk. A végén a süteményt megszórjuk a csokoládéforgácsokkal, és tálalásig hideg helyre tesszük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: 30 Perc(ek)

2

A Hermann-tészta elkészítése

A tejet az élesztővel és a liszttel jól elkeverjük. Letakarva szobahőmérsékleten 24 órát állni hagyjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből