Adatvédelem és cookie-k a Dr. Oetker honlapján

Az oldalon történő látogatása során cookie-kat („sütiket”) használunk, melyről részletesebben a következő linkre kattintva tájékozódhat. Böngészése folytatásával elfogadja a cookie-k használatát.

Morzsás szilvatorta

Ellenállhatatlan szilvás csábítás

Kb. 12 szelet

Könnyen elkészíthető 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Morzsás szilvatorta

A morzsatésztához:

75 g margarin
100 g zabpehely (finomszemű)
100 g porcukor

A töltelékhez:

1 üveg szilvabefőtt (kb. 380-400 g)
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 g porcukor
200 ml almalé
50 g mandulaforgács

A kelt tésztához:

300 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
75 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
75 ml tej
100 g margarin
1 db tojás (közepes méretű)

A díszítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Kész Cukormáz

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A sütőformát (26 cm átmérő) kivajazzuk és enyhén lisztezzük. A szilvát lecsepegtetjük, majd apró kockára vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

A morzsatésztához a margarint egy teflonedényben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot és alaposan összekeverjük.

A töltelékhez a pudingport a cukorral és a 200 ml almalével simára keverjük, majd felfőzzük. Mikor kezd sűrűsödni, belekeverjük az apróra vágott szilvabefőttet is, és fél percig együtt főzzük.

A kelt tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 2 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát enyhén lisztezzük, majd a sütőformába helyezzük, úgy, hogy a forma alakjához igazítjuk. A tészta széleit a formában kb. 3 cm magasra húzzuk. A mandulaforgácsot a tésztára szórjuk, a szilvatölteléket egyenletesen elsimítjuk, végül a zabpehelyből készült tésztát is rámorzsáljuk a töltelékre.

A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: Kb. 180°C (Előmelegítve)

Légkeveréses: Kb. 160°C (Előmelegítve)

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 35 - 40 perc

Sütés után a süteményt a sütőformából kivesszük és sütőrácson hagyjuk kihűlni. A kész cukormázat a tasakban kézzel kicsit átgyúrjuk, és a süteményt ízlés szerint díszítjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Morzsás szilvatorta

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 18kJ
91kcal
20kJ
98kcal
Zsír 0.5g 0.5g
Szénhidrát 19g 21g
Fehérje 2.4g 2.6g