Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mogyorós-csokis sütemény

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Páratlan ízkombináció

kb. 60 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mogyorós-csokis sütemény

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

300 g búzaliszt
1 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
100 g porcukor
200 g lágy vaj vagy margarin
1 db tojás (M-es)
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
0,5 csapott tk. őrölt fahéj
100 g Dr. Oetker Aprított mogyoró
80 g csokicsepp vagy más aprított csokoládé

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Tészta

A lisztet a sütőporral keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a csokin kívül, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton tésztává dolgozzuk. Végül rövid idő alatt belekeverjük a csokicseppet vagy aprított csokoládét. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 4 cm vastag hengerekké formázzuk, és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. A hengereket egyenként kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 Perc(ek)

A kekszeket sütőpapírral együtt rácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.

A tésztahengereket megforgathatjuk Dr. Oetker aprított, pörkölt mogyoróban vagy csokireszelékben.

Jól záró dobozban a kekszek kb. 3 hétig tárolhatók.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből