Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mini gyümölcskenyér

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Gyümölcsös falatok

kb. 60 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mini gyümölcskenyér

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

100 g kandírozott narancshéj
100 g kandírozott citromhéj
100 g mazsola
2 ek. rum
200 ml tej
75 g lágy vaj vagy margarin
400 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
1 tasak Dr. Oetker Szeletelt Mandula
75 g cukor
2 teáskanál Dr. Oetker Bourbon Vanília paszta
1 kávéskanál őrölt fahéj
0,5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Narancshéj
1 csipet

Kenéshez és szóráshoz:

kb. 75 - 100 g vaj
kb. 50 - 100 g porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kandírozott narancs- és citromhéjat finomra aprítjuk. A tejet megmelegítjük, és megolvasztjuk benne a vajat. A mazsolát rumba áztatjuk. A szeletelt mandulát a zacskójában sodrófa segítségével összetörjük.

2

Tészta

A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulát, a cukrot, a fűszereket, a sót és a tej-zsiradék keveréket. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. Végül enyhén lisztezett munkafelületen a mazsolát és a száraz gyümölcsöket belegyúrjuk. A tésztát meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb.45-50 perc). Közben a tepsit sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen két részre vesszük, majd egyenként kb. 4 cm átmérőjű hengerekké formázzuk. Egy tésztakártyával jó hüvelykujj szélességű darabokat vágunk. A tésztadarabokat a tepsibe tesszük, letakarva meleg helyen tovább kelesztjük (kb. 20 perc), majd a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 - 15 Perc(ek)

3

Kenés és szórás

A vajat megolvasztjuk. A süteményt rögtön sütés után megkenjük vele, porcukorral megszórjuk és rácson hagyjuk kihűlni.

A kandírozott narancs- és citromhéj, illetve a mazsola helyettesíthető vagy kombinálható más száraz gyümölcsökkel is, pl. aszalt meggy, áfonya.

Csupán porcukorba forgatva is tökéletes lesz a végeredmény.

Jól záró dobozban a sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből