Mézes Mikulások

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fahéjas, marcipános finomságok Mikulásra

45 - 50 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézes Mikulások

A mézeskalács tésztához:

120 g méz
30 g cukor (akár barnacukor vagy nádcukor)
60 g vaj vagy margarin (lágy)
2 tk. Dr. Oetker Rum Aroma
0,5 kk. fahéj
1 csipet szegfűszeg (őrölt)
1 db tojás (közepes méretű)
280 g búzaliszt
2 kk. Dr. Oetker Sütőpor

A díszítéshez:

150 g Dr. Oetker Lübecki Marcipánmassza
ízlés szerint Dr. Oetker Dekor Toll
ízlés szerint Dr. Oetker Dekormix Tél

Ezenkívül:

1 db tojás (közepes méretű)
2 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A mézet a cukorral és a vajjal egy főzőedényben megolvasztjuk. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, a mézes masszát a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összedolgozzuk.A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk, majd csillag alakú formákat szaggatunk belőle. A formákat az előkészített tepsibe helyezzük. A tojást a tejjel felverjük, és megkenjük vele a csillagok tetejét. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.A marcipánmasszát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a csillagok egyik csúcsára illesztendő mikulássapkákhoz kis háromszögeket vágunk belőle. A Dekor Tollakkal megrajzoljuk a Mikulás szemét, szakállát, kezét, díszítjük a Mikulás sapkáját, megrajzoljuk az orrát, a gombokat és a kézelőt. A gombok helyére azonnal, még a máz megszilárdulása előtt csoki drazsét nyomunk. Majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

sütés: kb. 8 - 10 perc

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: