Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mézes Mikulások

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fahéjas, marcipános finomságok Mikulásra

45 - 50 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mézes Mikulások

A mézeskalács tésztához:

120 g méz
30 g cukor (akár barnacukor vagy nádcukor)
60 g vaj vagy margarin (lágy)
2 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma
0,5 kávéskanál fahéj
1 csipet szegfűszeg (őrölt)
1 db tojás (közepes méretű)
280 g búzaliszt
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor

A díszítéshez:

150 g Dr. Oetker Marcipán massza
ízlés szerint Dr. Oetker Dekor Toll
ízlés szerint Dr. Oetker Dekormix Tél

Ezenkívül:

1 db tojás (közepes méretű)
2 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A mézet a cukorral és a vajjal egy főzőedényben megolvasztjuk. A lisztet egy keverőedénybe szitáljuk, a mézes masszát a többi hozzávalóval együtt hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) jól összedolgozzuk.A tésztát enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, kb. 5 mm vastag lappá nyújtjuk, majd csillag alakú formákat szaggatunk belőle. A formákat az előkészített tepsibe helyezzük. A tojást a tejjel felverjük, és megkenjük vele a csillagok tetejét. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük. A megsült csillagokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.A marcipánmasszát kb. 2 mm vékonyra nyújtjuk, majd a csillagok egyik csúcsára illesztendő mikulássapkákhoz kis háromszögeket vágunk belőle. A Dekor Tollakkal megrajzoljuk a Mikulás szemét, szakállát, kezét, díszítjük a Mikulás sapkáját, megrajzoljuk az orrát, a gombokat és a kézelőt. A gombok helyére azonnal, még a máz megszilárdulása előtt csoki drazsét nyomunk. Majd hagyjuk a mázat megszilárdulni.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

sütés: kb. 8 - 10 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből