Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mandulatorta

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mandulás finomság

12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mandulatorta

A tésztához:

250 g vaj vagy margarin (lágy)
250 g porcukor
2 kiskanál Dr. Oetker Mandula Aroma
1 kiskanál Dr. Oetker Citrom Aroma
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 db tojás (közepes méretű)
1 db tojássárgája (közepes méretű)
250 g búzaliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor

A krémhez:

250 ml habtejszín (hideg)
2 ek. porcukor
100 g mandula (darált)
3 levél Dr. Oetker Lapzselatin
3 ek. Amaretto mandulalikőr

Ezenkívül:

1 db tojásfehérje (közepes méretű)
1 ek. porcukor
50 g mandula (darált)
kevés Amaretto mandulalikőr

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A margarint az aromával, a vanillincukorral és a porcukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A mandulát hozzákeverjük. A masszát a tésztán elsimítjuk. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

sütés: 40 - 45 Perc(ek)

3

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, tetejét kevés mandulalikőrrel meglocsoljuk. A krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a mandulát hozzáforgatjuk. A zselatin a tasakon lévő használati útmutató alapján a mandulalikőrben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráfektetjük, enyhén megnyomjuk. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.