Mandulatorta

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Mandulás finomság

12 szelet

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mandulatorta

A tésztához:

250 g vaj vagy margarin (lágy)
250 g porcukor
2 kiskanál Dr. Oetker Mandula Aroma
1 kiskanál Dr. Oetker Citrom Aroma
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
4 db tojás (közepes méretű)
1 db tojássárgája (közepes méretű)
250 g búzaliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor

A krémhez:

250 ml habtejszín (hideg)
2 ek. porcukor
100 g mandula (darált)
3 levél Dr. Oetker Lapzselatin
3 ek. Amaretto mandulalikőr

Ezenkívül:

1 db tojásfehérje (közepes méretű)
1 ek. porcukor
50 g mandula (darált)
kevés Amaretto mandulalikőr

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A kapcsos sütőformát (26 cm átmérőjű) kivajazzuk, lisztezzük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A margarint az aromával, a vanillincukorral és a porcukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a tojásokat és a tojássárgáját. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és sima tésztává keverjük. A tésztát a sütőformában elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tojásfehérjét felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük úgy, hogy a késsel ejtett vágás látható maradjon. A mandulát hozzákeverjük. A masszát a tésztán elsimítjuk. Végül a sütőformát a sütő alsó harmadába toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

sütés: 40 - 45 perc

3

A megsült süteményt sütőrácsra téve hagyjuk hűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Az alsó tortalapot egy tortatálra tesszük, tetejét kevés mandulalikőrrel meglocsoljuk. A krémhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd a mandulát hozzáforgatjuk. A zselatin a tasakon lévő használati útmutató alapján a mandulalikőrben feloldjuk, majd a krémhez keverjük. A krémet a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd a felső tortalapot ráfektetjük, enyhén megnyomjuk. Kb. 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: