Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Málnakrémes muffin

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Varázslatos muffin-különlegesség a "Gyerekjáték a sütés! - Képes receptfüzet gyerekeknek" című receptesfüzetből

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Málnakrémes muffin

A tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
2 db tojás
125 mililiter olaj
75 mililiter víz

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Málnás-Tejszínes Krém
200 mililiter habtejszín
100 mililiter hideg tej
100 g málna

A díszítéshez:

néhány szem málna
Dr. Oetker Dekormix Hercegnő

Elkészítés

Elkészítés

Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót. A papírformákat állítsd egy tepsibe, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Öntsd a muffin tészta alapport és a dobozban található csoko¬ládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért vizet és az olajat, majd egy kanál vagy kézi habverő segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített papírformákban oszd el úgy, hogy mindegyik forma kb. 2/3-ig legyen. Végül told a tepsit az előmelegített sütőbe, és máris sülhet a muffin.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a málnakrémet. A díszítéshez tegyél félre kb. 12 szem málnát, a többit tedd bele egy keverőtálba. Öntsd hozzá a málnás-tejszínes krémport, a tejszínt és a tejet, majd az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton keverd kb. 2 percig. A kész krémet kanalazd egy műanyag zacskóba, vágd ki a végét, és körkörös mozdulattal nyomd a krémet muffinok tetejére. (Ha van otthon, természetesen nyomózsákot is használhatsz ehhez a művelethez!) Végül díszítsd a muffinokat a málnaszemekkel és a rózsaszín dekorcukrokkal.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Málnakrémes muffin

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből