Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Málnakrémes muffin

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Varázslatos muffin-különlegesség a "Gyerekjáték a sütés! - Képes receptfüzet gyerekeknek" című receptesfüzetből

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Málnakrémes muffin

A tésztához:

1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
2 db tojás
125 ml olaj
75 ml víz

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Málnás-Tejszínes Krém
200 ml habtejszín
100 ml hideg tej
100 g málna

A díszítéshez:

néhány szem málna
Dr. Oetker Dekormix Hercegnő

Elkészítés

Elkészítés

Készítsd elő és mérd ki valamennyi hozzávalót. A papírformákat állítsd egy tepsibe, majd melegítsd elő a sütőt a megadott hőmérsékletre.

Öntsd a muffin tészta alapport és a dobozban található csoko¬ládédarabokat egy keverőtálba. Add hozzá a tojást, a kimért vizet és az olajat, majd egy kanál vagy kézi habverő segítségével keverd jól össze, míg sima tésztát kapsz. A tésztát két evőkanál segítségével az előkészített papírformákban oszd el úgy, hogy mindegyik forma kb. 2/3-ig legyen. Végül told a tepsit az előmelegített sütőbe, és máris sülhet a muffin.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 Perc(ek)

A megsült muffinokat egy sütőrácsra téve hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a málnakrémet. A díszítéshez tegyél félre kb. 12 szem málnát, a többit tedd bele egy keverőtálba. Öntsd hozzá a málnás-tejszínes krémport, a tejszínt és a tejet, majd az egészet konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd magas fokozaton keverd kb. 2 percig. A kész krémet kanalazd egy műanyag zacskóba, vágd ki a végét, és körkörös mozdulattal nyomd a krémet muffinok tetejére. (Ha van otthon, természetesen nyomózsákot is használhatsz ehhez a művelethez!) Végül díszítsd a muffinokat a málnaszemekkel és a rózsaszín dekorcukrokkal.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből