Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Mákvirág

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás varázslat

16 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mákvirág

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A mákos töltelékhez:

75 ml tej
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
70 g porcukor
100 g darált mák
1 db tojásfehérje (közepes méretű)

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)
1 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Egy főzőedényben a tejet, sót, cukrot, Bourbon vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, és a masszát felfőzzük. A főzőlapról lehúzva hozzáadjuk a darált mákot, hűlni hagyjuk, majd a tojásfehérjét is a masszához keverjük.

2

A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.

3

A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.

4

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 190°C ( (előmelegítve))

Légkeveréses: 170°C ( (előmelegítve))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 perc

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Mákvirág

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 13kJ
3kcal
82kJ
20kcal
Zsír 0.2g 1g
Szénhidrát 0.3g 2g
Fehérje 0.2g 1g