Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mákvirág

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás varázslat

16 szelet

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mákvirág

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A mákos töltelékhez:

75 ml tej
1 csipet
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
70 g porcukor
100 g darált mák
1 db tojásfehérje (közepes méretű)

A kenéshez:

1 db tojás (közepes méretű)
1 ek. tej

Elkészítés

Elkészítés

1

Egy főzőedényben a tejet, sót, cukrot, Bourbon vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, és a masszát felfőzzük. A főzőlapról lehúzva hozzáadjuk a darált mákot, hűlni hagyjuk, majd a tojásfehérjét is a masszához keverjük.

2

A kelt tésztát kitekerjük és két egyenként 22 cm átmérőjű lapot szúrunk ki. Az egyik lapot kivajazott és enyhén lisztezett sütőtepsibe fektetjük. A töltelék 2/3-ad részét egyenletesen elsimítjuk rajta, majd ráfektetjük a második lapot. A lapot a középpont felé kb. 7 cm mélyen 16 egyenlő szeletre vágjuk. A szeleteket kifordítjuk.

3

A tojást a tejjel felverjük, és a lapot megkenjük.

4

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Alsó és felső sütés: 190 °C

Légkeveréses: 170 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 18 - 20 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből