Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár

(0)
0 0 5
recipe.rating.msg Vielen Dank für Ihre Bewertung!
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Különleges sárgabaracklekvár mákkal és mazsolával

4 üveg ((500 ml-es))

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Mákos-mazsolás sárgabaracklekvár

A lekvárhoz:

150 g mazsola
6 ek. rum
1600 g sárgabarack
1 db citrom leve
3 ek. mák (darált)
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1

preparation

Elkészítés

1

Előkészítés

A mazsolát a rummal elkeverjük, és egy éjszakán át duzzadni hagyjuk. A barackokat megmossuk, lecsepegtetjük, majd kimagozzuk, és kimérjük a megadott mennyiséget. Utána feldaraboljuk, és a citromlével pépesre törjük (esetleg turmixoljuk).

2

Elkészítés

A gyümölcshöz hozzáadjuk a rummazsola keveréket, a darált mákot és a befőzőcukrot, majd az elegyet állandó keverés mellett erős lángon felforraljuk. Zubogva forrni hagyjuk legalább 3 percig, majd a tűzről levesszük. Az elkészült lekvárt azonnal jól zárható (lehetőleg csavaros) üvegekbe töltjük, és lezárjuk.

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből