Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Magyaros paprikakrém

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns paprikakrém szendvicsekhez

3 üveg ((500 ml-es))

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Magyaros paprikakrém

Az elkészítéshez:

4 teáskanál
0,5 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1
3 teáskanál majoránna (őrölt)
300 ml fehérbor
150 ml gyümölcsecet
75 ml citromlé
1,5 db citrom héja
3 gerezd fokhagyma
300 g vöröshagyma (előkészíve mérjük le)
ízlés szerint bors
0,5 teáskanál kömény (őrölt)
3 ek. édesnemes fűszerpaprika
600 g sárga paprika
600 g piros paprika

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A paprikákat félbe vágjuk, a magjukat kivesszük, az erejüket kivágjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, vékonyra szeleteljük, és 600-600 g-ot lemérünk. A hagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, és lemérünk 300 g-ot. A fokhagymát megtisztítjuk, és fokhagymanyomón átnyomjuk. A citromot forró vízzel alaposan megmossuk, megszárítjuk, vékonyan meghámozzuk és a héját apró csíkokra vágjuk.

2

Elkészítés

Valamennyi hozzávalót egy főzőedénybe öntjük, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve, legalább 10 percig zubogva forrni hagyjuk. A paprikakrémet sóval, borssal ízesítjük, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből