Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Lilahagyma „lekvár”

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Szívből jövő édes meglepetés

Kb. 4 üveg (200 ml-es)

Könnyen elkészíthető 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Lilahagyma „lekvár”

Az elkészítéshez:

600 g lilahagyma (előkészítve mérjük le)
6 ág friss kakukkfű vagy majoranna
4 ek. olívaolaj
400 ml fehérbor (félszáraz)
100 ml balzsamecet
½ tasak Dr. Oetker Dzsemfix Szuper 3:1
1 teáskanál
150 g cukor
ízlés szerint frissen őrölt feketebors

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és vékony csíkokra vágjuk vagy konyhai robotgéppel durvára aprítjuk, majd kimérjük a 600 g hagymát. A fűszernövényeket megmossuk és konyhai cérnával kis csokorba kötjük.

2

Elkészítés:

Az olivaolajat egy nagy főzőedényben felforrósítjuk és a hagy-mát kb. 5 percig pároljuk benne. Ezután felöntjük a fehérborral és a balzsamecettel. Hozzáadjuk a fűszercsokrot és a dzsemfixet és a cukrot, majd jól összekeverjük. Keverés közben fel- forraljuk és kb. 3 percig főzzük, közben néha megkeverjük. Eltávolítjuk a fűszernövényt, a hagymapépet sóval, borssal íze-sítjük. Az előkészített üvegeket peremig töltjük. Csavaros tetővel lezárjuk, majd az üveget rögtön megfordítjuk és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Lilahagyma „lekvár”

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 624kJ
148kcal
198kJ
47kcal
Szénhidrát 37g 12g