Flag

Leveles szívek

kb. 6 - 8 darab
Egyszerű
40 Perc
Vaníliás kényeztetés leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A kisebb kiszúrt szíveket kenjük meg vízzel, szórjuk meg jégcukorral és snackként tálalhatjuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez
némivíz
Vaníliás krémhez
125 gvaníliás joghurt
125 gmascarpone krémsajt
30 gporcukor
0,5 dbnarancs leve
Díszítéshez
némiporcukor
néhánybogyós gyümölcs
néhánymentalevél

Termékek megtekintése

A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 6 db egyenként 9 cm átmérőjű szív formájú alapot szúrunk ki. A szíveket enyhén zsírozott sütőtepsibe fektetjük, és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 6 db, egyenként 9 cm átmérőjű szívet, melyek közepét is kiszúrjuk egy kisebb szív alakú kiszúróformával (6,5 cm). A szívalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt kereteket ráhelyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk és a süteményt megsütjük. Sütés után a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 14 - 16 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 200 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 180 °C


Vaníliás krém: A krémhez a hozzávalókat összekeverjük, és a kihűlt szíveket megtöltjük. A süteményt porcukorral hintjük, majd ízlés szerint bogyós gyümölccsel és mentalevéllel díszítjük.

  • A kisebb kiszúrt szíveket kenjük meg vízzel, szórjuk meg jégcukorral és snackként tálalhatjuk.