Flag

Leveles csillagok

kb. 4 darab
Egyszerű
40 Perc
Játékos falatok leveles tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
A kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Tésztához
1 csomagDr. Oetker Leveles tészta
Kenéshez, szóráshoz
1 dbtojás (felverve)
némireszelt parmezán sajt
Lazacos töltelékhez
0,5 dbsárgarépa
1 ek.víz
1 ek.olívaolaj
némiújhagyma (apróra vágva)
némikapor
1 csipetbors
2 ek.20%-os tejföl
100 gfüstölt lazacfilé (felkockázva)

Termékek megtekintése

A leveles tésztát kisimítjuk és a tészta feléből 4 db egyenként 10 cm átmérőjű csillagalapot szúrunk ki. A csillagokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és egy villával megszúrkáljuk. A maradék tészta felét vízzel vékonyan megkenjük, majd összehajtjuk. Ebből a lapból is kiszúrunk 4 db, egyenként 10 cm átmérőjű csillagot, melyek közepét kiszúrjuk egy kisebb csillag alakú kiszúróformával (6,5 cm). A csillagalapokat megkenjük vízzel, majd a kiszúrt csillagkereteket ráhelyezzük. A csillagokat felvert tojással megkenjük és parmezánnal megszórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütőlap helyzete: Középre

sütés: kb. 18 - 22 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: kb. 190 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: kb. 170 °C


Töltelék: A sárgarépát lereszeljük, hozzáadjuk a felaprított újhagymát, kaprot és egy kis olajon enyhén megpirítjuk. Hozzákeverjük a kockára vágott lazacot, ízlés szerint borsozzuk és kis ideig pároljuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkanál tejfölt is. A tölteléket a csillagok mélyedésébe töltjük és még melegen tálaljuk.

  • A kiszúrt kisebb csillagokat is süssük meg, majd díszítésre használhatjuk.