Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Kiflik diós-marcipános töltelékkel

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges falatok

Kb. 15 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kiflik diós-marcipános töltelékkel

A töltelékhez:

100 g őrölt dió
75 g Dr. Oetker Marcipán
1 db tojásfehérje (M-es)
1 csapott ek. sárgabaracklekvár
15 g porcukor
2 ek. tej
1 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma

A tésztához:

1 csomag Dr. Oetker Kelt tészta

A kenéshez:

1 db tojássárgája (M-es)
kb. 2 ek. tej

A díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A kelt tésztát a csomagoláson leírtak szerint, felhasználás előtt fél órával kivesszük a hűtőből. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a tepsit (kb. 30x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés:

Töltelék: A marcipánmasszát kicsire tépkedjük, a tojásfehérjével együtt keverőtálba tesszük és konyhai robotgéppel (habverő) simára keverjük. A diót, baracklekvárt, porcukrot, aromát és tejet hozzákeverjük, majd habzsákba töltjük.

Kelt tészta: A tésztából tallérokat (kb. 8 cm ø) szúrunk ki. A maradék tésztát összegyúrjuk, és újabb tallérokat szúrunk ki belőle. A habzsákból a tölteléket a tallérok egyik felére nyomjuk, miközben a széleit szabadon hagyjuk (1. ábra).

A tallérokat félbehajtjuk, széleit összenyomkodjuk (2. ábra), és a végeit finoman kifli formává hajlítjuk. A kifliket a tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel elkeverjük, a süteményt megkenjük, majd a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180°C (előmelegítve)

Légkeveréses: 160°C (előmelegítve)

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

A kifliket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

Díszítés: A kifliket porcukorral meghintjük.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Kiflik diós-marcipános töltelékkel

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 97kJ
23kcal
730kJ
174kcal
Zsír 1.1g 7.9g
Szénhidrát 2.9g 21g
Fehérje 0.4g 2.7g