Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Kevert élesztős tészta alaprecept

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó tészta kuglófhoz

1 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kevert élesztős tészta alaprecept

Az elkészítéshez:

500 g liszt
100 g porcukor
100 g margarin
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
3 dl tej
10 g
4 db tojássárgája
ízlés szerint Dr. Oetker Vanillincukor , kakaó, mazsola és citromhéj

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Előkészítjük a hozzávalókat, átszitáljuk a lisztet az élesztővel. A sót tejben feloldjuk, a formát kivajazzuk.

2

Elkészítés

Egy edényben a margarint kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Ezután egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat. További keverés közben hozzáadagoljuk az ízesítőanyagokat (vanillincukor, citromhéj, stb.), a tejben feloldott sót, az élesztővel elkevert lisztet és a szükséges folyadékot.

A tésztát keveréssel simára dolgozzuk, amikor hólyagosodni kezd, és elválik az edény falától, befejezzük a keverést. Az elkészített tészta felületét liszttel meghintjük, ruhával letakarjuk, és 20-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát egyszer átgyúrjuk, majd rövid kelesztés után dolgozzuk fel. Formába tesszük, vagy kiszúrjuk, attól függően, hogy mit készítünk belőle.

A kialakított tészta kelesztését olyan helyen végezzük, ahol a tésztát nem éri hűvös légáramlat, ezért kelesztés közben letakarjuk tiszta konyharuhával.

A kialakított tésztát rövid ideig kelesztjük, majd megsütjük.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

sütés: kb. 25 - 60 Perc(ek)

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből