Kevert bogyós sütemény

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Kelt tésztás finomság gyümölcssel

kb. 30 szelet

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kevert bogyós sütemény

Tetejére:

150 - 200 g áfonya
125 g piros ribizli
100 g vaj
75 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
80 - 100 g szeletelt mandula

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

375 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 db tojás (M-es)
125 ml langyos tej
50 g Rama margarin (lágy)
1 csipet

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral kibéleljük, majd a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

2

Elkészítés

Tészta:
A lisztet keverőtálban alaposan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kb. 2 perc alatt sima tésztává dolgozzuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer röviden átgyúrjuk, hengerré formázzuk, és kb. 30x35 cm nagyságú téglalappá kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a sodrófa segítségével a tepsibe helyezzük, és kb. 15 percig kelni hagyjuk.

Tetejére:
Időközben az áfonyát és a ribizlit megmossuk, és a ribizliszemeket lehúzzuk a száráról. A vajat kis darabokban egyenletesen elosztjuk a tésztán. Összekeverjük a cukrot és a vanillincukrot, és a tésztára szórjuk. A bogyókat elosztjuk rajta, és a tetejére a szeletelt mandulát is rászórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a tepsiben, rácson hagyjuk kihűlni.

A süteményt elkészíthetjük 250 g friss málnával vagy 250 g lecsepegtetett fagyasztott gyümölccsel is.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: