Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Karácsonyi varázslat

kb. 20 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

Tepsihez:

kevés zsiradék
sütőpapír

Sült alma töltelékhez:

30 g mazsola
1 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma
600 g alma
3 ek. citromlé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
200 ml almalé
1 teáskanál őrölt fahéj
25 g Dr. Oetker Szeletelt Mandula

Tésztához:

150 ml víz
30 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet
100 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
kb. 4 db tojás (M-es)
0,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
2 ek. Dr. Oetker Szeletelt Mandula

Tejszínes töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
1 ek. cukor

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A mazsolát az aromával kis tálkába tesszük, és állni hagyjuk.

2

Sült alma töltelék

Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.

3

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

4

Égetett tészta

A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 28 Perc(ek)

Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.

5

Tejszínes töltelék

A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.

6

Díszítés

A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

A töltelék nélküli képviselőfánk jól fagyasztható. Felengedés után kb. 5 percig sütési hőmérsékleten megsütjük.

A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.

A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből