Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Karácsonyi varázslat sült almával

kb. 20 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel

Tepsihez:

kevés zsiradék
sütőpapír

Sült alma töltelékhez:

30 g mazsola
1 tk. Dr. Oetker Rum Aroma
600 g alma
3 ek. citromlé
50 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
200 ml almalé
1 tk. őrölt fahéj
25 g Dr. Oetker Szeletelt Mandula

Tésztához:

150 ml víz
30 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet
100 g búzaliszt
20 g Dr. Oetker Étkezési keményítő
kb. 4 db tojás (M-es)
0,5 csapott tk. Dr. Oetker Sütőpor
2 ek. Dr. Oetker Szeletelt Mandula

Tejszínes töltelékhez:

300 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma
1 ek. cukor

Díszítéshez:

kevés porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A mazsolát az aromával kis tálkába tesszük, és állni hagyjuk.

2

Sült alma töltelék

Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.

3

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.

4

Égetett tészta

A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C

Légkeveréses: kb. 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 25 - 28 perc

Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.

5

Tejszínes töltelék

A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.

6

Díszítés

A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.

A töltelék nélküli képviselőfánk jól fagyasztható. Felengedés után kb. 5 percig sütési hőmérsékleten megsütjük.

A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.

A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: