a következő recepthez: Képviselőfánk-fenyő sült alma töltelékkel
kevés | zsiradék |
sütőpapír |
30 g | mazsola |
1 tk. | Dr. Oetker Rum Aroma |
600 g | alma |
3 ek. | citromlé |
50 g | cukor |
1 tasak | Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű |
200 ml | almalé |
1 tk. | őrölt fahéj |
25 g | Dr. Oetker Szeletelt Mandula |
150 ml | víz |
30 g | lágy vaj vagy margarin |
1 csipet | só |
100 g | búzaliszt |
20 g | Dr. Oetker Étkezési keményítő |
kb. 4 db | tojás (M-es) |
0,5 csapott tk. | Dr. Oetker Sütőpor |
2 ek. | Dr. Oetker Szeletelt Mandula |
300 ml | hideg habtejszín |
1 tasak | Dr. Oetker Finesse Bourbon vanília aroma |
1 ek. | cukor |
kevés | porcukor |
A mazsolát az aromával kis tálkába tesszük, és állni hagyjuk.
Az almát meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Az almakockákat, a citromlevet és a cukrot edénybe tesszük, és kb. 5 percig közepes hőmérsékleten pároljuk. A pudingport az almalével simára keverjük, a beáztatott mazsolával együtt hozzáadjuk az almás masszához, és az egészet kevergetés közben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a fahéjat és a mandulát, és hagyjuk kihűlni.
A tepsit sütőpapírral béleljük és a sütőt előmelegítjük.
A vizet vajjal vagy margarinnal és sóval kis edényben felforraljuk. Az edényt lehúzzuk a tűzről. A lisztet a keményítővel összekeverjük, és egyszerre beleöntjük a forró folyadékba. Az egészet fakanállal sima tésztagombóccá keverjük, majd kb. 1 perc alatt állandó kevergetés közben felforrósítjuk („megégetjük”), és keverőtálba öntjük. A 3 tojást egymás után konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) a legmagasabb fokozaton a tésztába beledolgozzuk. Az utolsó tojást habverővel felverjük, és csak annyit adunk a tésztához, hogy erősen csillogjon, és ne ragadjon a dagasztóspirálhoz. A sütőport majd csak a hideg tésztába keverjük. Habzsák segítségével kb. 20 tésztakupacot nyomunk a tepsibe. Mandulával megszórjuk, kicsit megnyomkodjuk, és a sütő középső részében megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C
Légkeveréses: kb. 180 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 25 - 28 perc
Rögtön sütés után a képviselőfánkoknak levágjuk a tetejét és rácson hűlni hagyjuk.
A tejszínt az aromával és a cukorral keményre felverjük. Először az almatölteléket, majd a tejszínt a fánkok alsó felén elosztjuk. Rátesszük a tetejét, és kicsit megnyomkodjuk.
A képviselőfánkokat egy lapon fenyőformában felállítjuk. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk.
A töltelék nélküli képviselőfánk jól fagyasztható. Felengedés után kb. 5 percig sütési hőmérsékleten megsütjük.
A képviselőfánkot csak röviddel fogyasztás előtt töltjük meg, így ropogós marad.
A tejszínhabhoz adhatunk kb. 1,5 tasak Dr. Oetker Habfixet is, hogy a hab tartósabb legyen.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: