Flag

Kelt gofri kompóttal

kb. 15 darab
Közepes
60 Perc
Kompótos varázslat kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Friss szilvából kompót: 500 g szilvát megmosunk, kimagozzuk, összekeverjük 50 g cukorral és néhány percig állni hagyjuk, majd egy lábasban felforraljuk, szűrőbe öntjük, és a levét felfogjuk. A levet, ha kell, 350 ml-ig vízzel felöntjük, aztán elkészítjük a leírás szerint.
Recipe Tips
A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A gofrisütőhöz
kevésmargarin
A tésztához
150 mltej
150 gvaj
350 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 ek.cukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
2 dbtojás (közepes méretű)
125 gjégcukor (elhagyható)
A kompóthoz
1 üvegszilva (lecsöpögtetve 385 g)
50 gmeggy (szárított)
25 gcukor
1 ek.citromlé
1 tasakDr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 púpozott ek.Dr. Oetker Étkezési keményítő
ízlés szerintőrölt fahéj, őrölt szegfűszeg vagy őrölt szerecsendió

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A sütéshez előkészítjük a gofrisütőt.

2

Elkészítés

Kelt tészta: A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a vajat. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a jégcukor kivételével a többi hozzávalót. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, amíg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). Ezután gyúrjuk bele a kimért jégcukrot.


Kompót: A szilvát egy szűrőben lecsöpögtetjük, közben a levét felfogjuk. A meggyet durvára aprítjuk. Kimérünk 350 ml levet, ha kell, vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a gyümölcsökön kívül a többi hozzávalót. Habverővel elkeverjük, és keverés közben felforraljuk, majd óvatosan belekeverjük a szilvát és a meggyet.


Tészta: A megkelt tésztához hozzákeverjük a kimért jégcukrot.


Sütés: Előmelegítjük a gofrisütőt. A gyártó használati utasítását vegyük figyelembe. A gofrisütőt közepes hőmérsékletre visszakapcsoljuk és zsiradékkal megkenjük. A tésztát adagonként (egyenként kb. 1 púpos evőkanál) a sütőre öntjük és aranybarnára sütjük. A gofrikat sütőrácson hagyjuk kihűlni és még melegen kompóttal tálaljuk.

  • Friss szilvából kompót: 500 g szilvát megmosunk, kimagozzuk, összekeverjük 50 g cukorral és néhány percig állni hagyjuk, majd egy lábasban felforraljuk, szűrőbe öntjük, és a levét felfogjuk. A levet, ha kell, 350 ml-ig vízzel felöntjük, aztán elkészítjük a leírás szerint.
  • A gofrikat tejszínhabbal tálaljuk.