Flag

Karamell-nugátos csigák

12 darab
Közepes
60 Perc
Mogyorós kényeztetés kelt tésztából
Hozzávalók
Elkészítés
Recipe Tips
Mandula helyett tetszés szerint használhatunk mogyorót vagy diót is.
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A muffin formához
12 dbmuffin papír
A töltelékhez
150 gmandula (aprított)
50 gcukor
50 mlhabtejszín
A tésztához
225 mltej
75 gRama margarin
500 gbúzaliszt
1 tasakDr. Oetker Instant Élesztő
1 csipet
1 dbtojás (M-es)
50 gcukor
1 tasakDr. Oetker Vanillincukor
Ezen kívül
100 gmogyorókrém (pl. Nutella)

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Instant Élesztő
1

Előkészítés

A muffin papírokat a formába tesszük, majd a sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

Töltelék: A mandulát serpenyőben közepes hőfokon kevergetés közben megpirítjuk. A cukrot összekeverjük a mandulával, és amikor a cukor már világosbarna és megolvadt, hozzáadjuk a tejszínt, majd krémes masszává keverjük, kissé felfőzzük. A tölteléket átöntjük egy tálba és hűlni hagyjuk.


Kelt tészta: A tejet felmelegítjük és felolvasztjuk benne a margarint. A lisztet az élesztővel keverőtálban alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és a meleg tejes margarint, majd az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen kelni hagyjuk kb. 15 percig, amíg láthatóan nagyobb nem lesz. A kihűlt töltelékbe belekeverjük a mogyorókrémet. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk és téglalap alakúra (kb. 35x40 cm) nyújtjuk. A tölteléket egyenletesen elkenjük rajta. A tésztalapot az egyik oldalról feltekerjük. A tekercset kb. 12 darab egyforma vastag szeletre vágjuk, majd az elvágott felével felfelé a muffin formába tesszük. A muffin formát rácson a sütő alsó felébe toljuk és a muffinokat megsütjük.

Sütőlap helyzete: Alulra

sütés: kb. 25 - 30 perc

Hőmérséklet alsó/felső sütéssel: 180 °C

Hőmérséklet légkeveréses sütéssel: 160 °C


A süteményt a muffin papírral együtt kivesszük a formából és sütőrácson hagyjuk kihűlni akár langyosan is fogyaszthatjuk.

  • Mandula helyett tetszés szerint használhatunk mogyorót vagy diót is.