Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Karácsonyi sütinyalóka

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ellenállhatatlan falatok

kb. 40 darab

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Karácsonyi sütinyalóka

A tésztához:

200 g búzaliszt
0,5 tasak Dr. Oetker Sütőpor Mézeskalács fűszerkeverékkel
70 g margarin
100 g porcukor
1 db tojás (közepes méretű)
1 ek. Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez

A töltelékhez:

50 g mogyorókrém
30 db fapálcika

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekormix Színvarázs
Dr. Oetker Dekormix Love
Dr. Oetker Dekor Toll

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (30x40cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A lisztet, a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a kakaó kivételével, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, és az egyik feléhez hozzágyúrjuk a tejet és a kakaóport. A világos tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra elnyújtjuk és tetszés szerinti karácsonyi motívumokat szaggatunk belőle. A süteményeket az előkészített tepsire helyezzük, majd mindegyikre egy-egy fapálcikát teszünk (legalább 2 cm-es felületen érjen a tésztához). A sütemények közepére egy-egy kávéskanálnyi mogyorókrémet teszünk. A kakaós tésztát ugyanúgy kinyújtjuk és kiszaggatjuk, majd az azonos formájú süteményekre helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 12 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni. A kihűlt sütinyalókákat tetszés szerint, dekor tollal, dekorcukrokkal, ostyadekorral (ezeket pár csepp cukormázzal vagy dekor tollal is rögzíthetjük a süteményeken) díszítjük. Tálaláshoz állítsuk a sütinyalókákat magas falú pohárba.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből