a következő recepthez: Karácsonyi sütemény mézes kekszházikókkal
kevés | zsiradék |
sütőpapír |
75 g | Rama margarin |
5 db | tojás (M-es) |
125 g | cukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
1 csipet | só |
150 g | búzaliszt |
15 g | Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez |
2 csapott tk. | Dr. Oetker Sütőpor |
1 csapott tk. | őrölt fahéj |
1 csapott kk. | őrölt szegfűszeg |
kb. 400 g | áfonya lekvár |
800 ml | hideg habtejszín |
3 tasak | Dr. Oetker Expressz Zselatin fix |
500 g | étkezési túró (20%-os) |
100 g | cukor |
1 tasak | Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor |
100 g | porcukor |
2 - 3 tk. | víz |
kb. 250 g | Spekulatius keksz (fűszeres, mézes) |
Dr. Oetker Dekorcukrok |
A tésztához a margarint egy kis főzőedényben megolvasztjuk, és hagyjuk kihűlni. A tepsit zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Tészta:
A tojást keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a cukrot, a vanillincukrot és a sót, majd a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet a kakaóval, a sütőporral és a fűszerekkel összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük a masszába. Az olvasztott margarint rövid idő alatt szintén belekeverjük. A tésztát elkenjük a tepsiben, és a süteményt a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteménylapot a tepsiben sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A süteménylapot nagy tálcára borítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és az áfonyalekvárt elkenjük rajta.
Krém:
A tejszínt a zselatin fixekkel keményre felverjük. A túrót keverőtálba tesszük, belekeverjük a cukrot és az aromát. A tejszínt óvatosan belekeverjük a túrókrémbe. 3 púpozott evőkanál krémet csillagcsöves habzsákba töltünk, és hűtőszekrénybe tesszük. A krémet elkenjük az áfonyatölteléken, és a süteményt legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Házikók:
A porcukrot, annyi vízzel keverjük ki, hogy kissé folyós állagot kapjunk. A keksz rövid oldalaira nyomjuk a cukormázat (1. kép), és 2 kekszet állítunk rá a tetőnek. A két kekszet a tetején cukormázzal összeragasztjuk. Egy kevés cukormázat óvatosan a tető oldalaira nyomunk, és hagyjuk lefolyni. Azonnal rászórjuk a dekorcukrokat, majd a cukormázat hagyjuk megszilárdulni.
A házikókat már előző nap elkészíthetjük, és kekszes dobozban tárolhatjuk.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: