Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Karácsonyi linzer

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ünnepi finomság

kb. 50 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Karácsonyi linzer

Tepsihez:

sütőpapír
kiszúró (pl. mini-linzer)

Tésztához:

300 g búzaliszt
160 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 csipet
200 g lágy vaj vagy margarin
100 g Dr. Oetker Szeletelt Mandula
2 ek. tej

Ezenkívül:

kb. 25 g porcukor
kb. 150 g ribizli lekvár (ízlés szerint bármilyen lekvár)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük, majd a mandulát megőröljük.

2

Elkészítés

A lisztet a többi hozzávalóval keverőtálba öntjük. Az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. Hullámos szélű tallérokat (ø kb. 3,5 cm) szúrunk ki, közben a tallérok felét motívumokkal szúrjuk ki, majd a tepsibe tesszük és a sütő középső részében megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C

Légkeveréses: kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

A süteményeket sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A motívumokkal kiszúrt tallérokat porcukorral megszórjuk. A zselét jól elkeverjük, esetleg szűrőn keresztül átnyomkodjuk, és a motívum nélküli süteményeket megkenjük. A kiszúrt süteményeket rátesszük, és rányomkodjuk.

Ha a tészta ragad, fóliába csomagolva kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Jól záró dobozban, papírral elválasztva a sütemény kb. 2 hétig tárolható.

Bármilyen más lekvárral, zselével összeragaszthatjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből