Kacsamell édesköménnyel és sárgabarackkal

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Páratlan ízkombináció édesköménnyel és sárgabarackkal

kb. 8 adag

Kis gyakorlat szükséges 80 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Kacsamell édesköménnyel és sárgabarackkal

A kacsamellhez:

4 db kacsamell (egyenként 350 g)
némi
frissen őrölt bors

A körethez:

800 g édeskömény (kb. 4 darab)
100 g aszalt sárgabarack
4 ek. étolaj
1 ek. cukor
1 pohár Dr. Oetker Crème fraîche
150 ml almalé
ízlés szerint
frissen őrölt bors

A szószhoz:

1 db vöröshagyma
1 ek. étolaj
kb. 750 ml zöldségalaplé
1,5 tk. Dr. Oetker Étkezési keményítő
kb. 4 ek. víz
ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 tk. kakukkfű (szárított)

Elkészítés

Elkészítés

Kacsamell: A kacsamellet folyóvíz alatt megmossuk, megszárítjuk és sóval, borssal meghintjük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a kacsamellet bőrös felével lefelé közepes lángon kb. 6 percig pirítjuk. A húst megfordítjuk és újabb 6 percig pirítjuk, majd ezután még 10-15 percig fedő alatt pároljuk.  A kacsamellet kivesszük a serpenyőből, alufóliába csomagoljuk és kb. 10 percig pihentetjük.


Köret: Az édesköményt megpucoljuk és négy vagy nyolc egyenlő darabra vágjuk. Az édeskömény zöld leveléből valamennyit díszítéshez félreteszünk, a maradékot felaprítjuk. Az aszalt sárgabarackot csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, az édesköményt megpirítjuk, cukorral megszórjuk és közepes lángon karamellizáljuk, végül sózzuk, borsozzuk. A crème fraîche-t az almalével összekeverjük és az édesköményre öntjük. A zöldséget kb. 15 percig alacsony tűzön pároljuk, végül a sárgabarackot hozzáadjuk, sóval és borssal ízesítjük, az édeskömény levelét rászórjuk.


Szósz: A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, a hagymát megpároljuk és zöldségalaplével felöntjük. Nagy lángon addig főzzük amíg, a leves fele el nem fő. Az étkezési keményítőt a vízzel összekeverjük, a hagymához öntjük és sóval, borssal, kakukkfűvel fűszerezzük.

Tetszés szerint a kacsamellről eltávolítjuk a bőrt, szeletekre vágjuk és az édesköményes-sárgabarackos körettel, a szósszal egy tányéron tálaljuk.

Burgonyás köret is készíthető hozzá. 

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: