Húsvéti fonott kalács

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Húsvéti kalácskülönlegesség

20 szelet

Kis gyakorlat szükséges 120 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Húsvéti fonott kalács

A tésztához:

200 ml tej
200 g lágy vaj vagy margarin
750 g búzaliszt
2 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g porcukor
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 tk. Dr. Oetker Citrom Aroma
1 tk. ánizs (őrölt)
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)
1 db tojásfehérje

Ezenkívül:

1 db tojássárgája
1 ek. tej
1 ek. szezámmag
3 db tojás (festett)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tejet felmelegítjük, és felolvasztjuk benne a vajat. Majd hagyjuk kicsit hűlni. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük..

2

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A langyos tejjel együtt hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton (kb. 5 percig) sima tésztává dagasztjuk. Meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, míg láthatóan megnő. Majd enyhén lisztezett munkalapon átgyúrjuk, és négy egyenlő részre osztjuk. 3 adag tésztából vékony, kb. 40 cm hosszú hengert formázunk, majd fonatot készítünk belőle. A fonatot az előkészített tepsibe fektetjük, tetejét kissé megnyomkodjuk. A maradék tésztából vékony, kb. 80 cm hosszú hengert sodrunk, majd a hengerből a fonat tetejét, három fészket alakítunk. Alufóliából kis gombócokat gyúrunk, és a tésztafészek közepébe helyezzük. A tojássárgáját a tejjel felverjük, és a kalácsot megkenjük vele. Végül a szezámmaggal megszórjuk. Meleg helyen letakarva hagyjuk kicsit pihenni, míg láthatóan megnő. Végül a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a kalácsot megsütjük. A megsült kalácsot sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni. Az alufólia gombócokat a főtt, festett húsvéti tojásokra cseréljük

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

recipe.preparation.gas 160 °C

sütés: 45 perc

Nyomon követéshez való hozzájárulás

Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.

Szükséges funkciók

A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.

Mindig aktív
Analitika és személyre szabás

Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.

Igen

nem

(Re)marketing / adatmegosztás harmadik felekkel

Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az  Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.

Igen

nem

Figyelmeztetés: az Ön böngészője elavult.

Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: