Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Házi mézes krémes

(0)
5 1 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Finomság a sütnijó!-ról „Vera22” Sütibarátunk receptje alapján

kb. 12 darab

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Házi mézes krémes

A tésztához:

2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta ( 2*275g)

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
800 ml tej
300 ml hideg habtejszín
3 - 4 ek. olvasztott méz

A díszítéshez:

Dr. Oetker Tortadara kakaós

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

2

Elkészítés

A leveles tésztákat a hosszabbik oldalnál kettévágjuk, majd az így kapott négy tésztát egyenként kb. 30x20 cm méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztákat villával megszurkáljuk, majd a tepsit az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és egyenként aranybarnára sütjük őket.

Alsó és felső sütés: 200 °C

Légkeveréses: 180 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 12 Perc(ek)

A megsült tésztalapokat hagyjuk kihűlni. A krémhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ezután a hideg habtejszínt konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhabból 4 evőkanállal a vaníliás krémbe keverünk, a maradékot pedig félretesszük. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük. A tésztalapot meglocsoljuk az olvasztott mézzel, és rásimítjuk a krém felét. Folytatjuk a rétegezést: a második tésztalapot is meglocsoljuk mézzel, majd következik a krém másik fele. A harmadik, mézzel meglocsolt tésztalapra rákenjük a tejszínhab nagy részét. Rátesszük az utolsó tésztalapot, és a maradék tejszínhabbal, tortadarával vagy reszelt csokoládéval díszítjük. Legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe helyezzük, utána szeleteljük és tálaljuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből