Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Habcsók csodák

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Ínycsiklandó hóemberek

kb. 8 - 10 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Habcsók csodák

A habcsókhoz:

2 db tojásfehérje (közepes méretű)
100 g porcukor
1 kávéskanál citromlé

Ezenkívül:

némi Dr. Oetker Ételszínezék piros
némi Dr. Oetker Ételszínezék zöld

A díszítéshez:

Dr. Oetker Dekormix Tél
Dr. Oetker Dekormix Szuperhős
Dr. Oetker Dekormix Love

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A sütőt előmelegítjük. A tepsit kikenjük margarinnal és sütőpapírral béleljük.

2

Elkészítés

A tojásfehérjét egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton 2 percig kemény habbá verjük, majd a cukrot és a citromlevet is fokozatosan a masszához keverjük és további 3 percig verjük. Kb. egy púpos evőkanálnyi habot félreteszünk és pici piros ételszínezék hozzáadásával rózsaszínűre színezzük. A maradék habot elfelezzük, az egyik felét zöld ételszínezővel megfestjük és (8-10 mm Ø) nyomózsákba töltjük. A másik felét színezés nélkül nyomózsákba (8-10 mm Ø) töltjük. A sütőtepsibe kb. 4 cm széles, 5 cm magas hóembereket, a színezett habból ugyanilyen nagyságú fenyőket nyomunk. A rózsaszínű habot egy kisebb átmérőjű nyomózsákba töltjük és a hóember fejére apró sapkát formázunk. A hóembereket és a fenyőket ízlés szerint díszítjük, majd a tepsit a sütő alsó részbe toljuk, és a habcsókokat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 100 °C

Légkeveréses: kb. 80 °C

Sütési beállítás: Alulra

sütés: kb. 60 Perc(ek)

Sütés után a sütőbe hagyjuk és további 60 percig a meleg sütőbe hagyjuk száradni. Az idő letelte után sütőrácson hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint vagy a fotó alapján dekorálhatjuk.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből