Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Gyümölcsös barackmagok

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Fenséges falatok

kb. 60 - 65 darab

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Gyümölcsös barackmagok

A kevert tésztához:

50 g Dr. Oetker Tortabevonó fehér
160 g Rama Vajas íz
80 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet
170 g búzaliszt
15 g Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
50 g őrölt mandula
1 ek. citromlé

A töltelékhez:

75 g cseresznyelekvár (ízlés szerint)

A díszítéshez:

némi porcukor

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A tepsit kivajazzuk és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tortabevonót feldaraboljuk, és gőz felett megolvasztjuk.

2

Elkészítés

A margarint és a megolvasztott tortabevonót egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverővel) legmagasabb fokozaton habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, vanillincukrot, a sót, míg egy sűrű masszát kapunk. A lisztet az étkezési keményítővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk, hozzáadjuk az őrölt mandulát és a citromlevet, majd konyhai robotgéppel közepes fokozaton sima tésztává keverjük. A masszát kisebb adagokban egy nyomózsákba töltjük (8 mm Ø) és tepsibe kb. 2 cm nagyságú halmokat nyomunk. (1. kép)

A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 170 °C

Légkeveréses: kb. 150 °C

recipe.preparation.gas kb. 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 10 - 13 Perc(ek)

Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Töltelék: A süteményt elfelezzük és cseresznyelekvárral töltjük. A megtöltött lapokat kicsit összenyomjuk. (2. kép)

Tálalás előtt ízlés szerint porcukorral hintjük.