a következő recepthez: Gyors sárgabarackpite
1 csomag | Dr. Oetker Kelt tészta |
400 ml | tej |
50 g | cukor |
1 tasak | Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű |
1,5 kg | félbevágott sárgabarack |
50 g | cukor |
150 g | liszt |
100 g | porcukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
100 g | Rama margarin (hideg) |
A kelt tésztát a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint előkészítjük és kitekerjük, majd a tepsibe helyezzük.
A töltelékhez a cukrot, a tejet és a pudingport a tasakon lévő leírás szerint megfőzzük, majd lehűtjük és egyenletesen megkenjük vele a tésztát.
A félbevágott sárgabarackot a tésztára helyezzük és megszórjuk a kimért cukorral.
A morzsához a lisztből, porcukorból és a hideg margarinból, kézi robotgéppel (habverő) morzsát készítünk, végül megszórjuk ezzel a tésztát.
A sütőlapot az előmelegített sütő középére helyezzük és készre sütjük a pitét.
Alsó és felső sütés: 190 °C
Légkeveréses: 170 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 35 - 40 Perc(ek)