Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Gombás vagy hagymás-sonkás csónakok

(1)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Pikáns falatok

Kb. 10 darab

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Gombás vagy hagymás-sonkás csónakok

A tepsihez:

sütőpapír

A tésztához:

150 g búzaliszt
150 g rozsliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
½ teáskanál
2 ek. olívaolaj
200 ml meleg víz

A kenéshez:

1 pohár 20%-os tejföl (150 g)
ízlés szerint bors
ízlés szerint majoranna

A gomba feltéthez:

250 g barna csiperkegomba
1 gerezd fokhagyma
3 ek. olívaolaj
1 csipet
frissen őrölt bors
kevés metélőhagyma
kb. 20 g parmezán

A sonka feltéthez:

3 fej mogyoróhagyma
150 - 200 g szalonna - vagy sonkakocka

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

2

Elkészítés:

Kelt tészta: A búza- és a rozslisztet az élesztővel keverőtálban alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először röviden a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan nagyobb nem lesz (kb. 45-50 perc). A sütőt előmelegítjük.

Kenés: A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen röviden átgyúrjuk, majd kb. 10 egyforma méretű darabra osztjuk. Előbb golyóvá, majd kb. 6x10 cm méretű csónak alakú lappá formázzuk, és a sütőpapírra helyezzük. A fűszeres tejföllel megkenjük, a széleit szabadon hagyjuk.

Alsó és felső sütés: Kb. 200°C ( (előmelegítve))

Légkeveréses: Kb. 180°C ( (előmelegítve))

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 15 - 20 perc

Gomba feltét: Megpucoljuk a gombát és méret szerint negyedeljük. A fokhagymát meghámozzuk és aprítjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gombát, megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük. A gombát elosztjuk a csónakokon és tepsibe helyezve, a sütő középső részében megsütjük.

Sonka feltét: Ehhez meghámozunk 3 mogyoróhagymát, hosszában elfelezzük, majd vékony karikákra vágjuk. A megkent csónakokon elosztjuk, 150-200 g szalonna- vagy sonkakockát szórunk rá, majd tepsibe helyezve, a sütő középső részében ezt is megsütjük. Megmossuk a metélőhagymát, felkarikázzuk és a gombás csónakokra szórjuk. A parmezánt zöldségpucolóval vékonyan “meghámozzuk” és a csónakokra szórjuk. A csónakokat melegen tálaljuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Gombás vagy hagymás-sonkás csónakok

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 2kJ
52kcal
2kJ
51kcal
Zsír 0.2g 0.2g
Szénhidrát 11g 11g
Fehérje 1.4g 1.3g