Flag

Fűszeres puding szederrel

kb. 4 adag
Egyszerű
20 Perc
Szedres puding különlegesség fűszerekkel
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

Az elkészítéshez
2 dbszegfűszeg
2 dbborókabogyó
1 dbbabérlevél
1 tasakDr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
40 gcukor
500 mltej
A szószhoz
kb. 500 gfekete áfonya

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
1

Előkészítés

A fűszereket egy kisebb teás vagy kávés papír filterbe helyezzük, és jól lezárjuk.

2

Elkészítés

Kevés tejjel a pudingport és a cukrot simára keverjük. A maradék tejet egy főzőedénybe öntjük, és a fűszerekkel felforraljuk, majd a tűzről levesszük, a filtert eltávolítjuk, és a csomómentesen elkevert pudingport egy kézi habverő segítségével hozzákeverjük. Folytonos keverés közben az egészet legalább 1 percig forraljuk. Az így elkészített pudingot fóliával letakarjuk, és hagyjuk kihűlni. A fekete áfonyát átválogatjuk, a felét egy szűrőn átpasszírozzuk és cukorral ízesítjük, a többit a díszítéshez félretesszük. A kihűlt pudingot konyhai robotgéppel krémesre keverjük, és desszertes poharakba töltjük. Az áfonya szószt a poharakban egyenletesen elosztjuk, majd az áfonya szemekkel díszítjük.