a következő recepthez: Fonott tortácskák
175 ml | tej |
100 g | margarin |
500 g | búzaliszt |
1 tasak | Dr. Oetker Instant Élesztő |
75 g | porcukor |
1 tasak | Dr. Oetker Vanillincukor |
1 db | tojás (közepes méretű) |
1 db | tojásfehérje (közepes méretű) |
1 csapott tk. | só |
1 db | tojássárgája (közepes méretű) |
1 ek. | tej |
1 tasak | Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű |
150 ml | tej |
150 g | joghurt |
kb. 400 g | szőlő (magnélküli) |
1 tasak | Dr. Oetker Tortazselé színtelen |
2 ek. | cukor |
250 ml | fehér szőlőlé |
A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük. A tejet egy főzőedényben felmelegítjük, és a margarint felolvasztjuk benne.
A tésztához a lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, a meleg vajas-tejes keveréket, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd 5 percig legmagasabb fokozaton keverve sima tésztává dagasztjuk. A tésztát letakarva, meleg helyen kelni hagyjuk (kb. egy órát), amíg az szemmel láthatóan megnő. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen még egyszer átgyúrjuk, majd hengerré formázzuk. A hengert 36 egyenlő részre osztjuk és minden darabból egy kb. 15 cm hosszú hengert sodrunk. Ezután 3-3 hengert összefonunk, majd a fonatot a két végénél összefogjuk és összenyomjuk. A fonatokat a sütőtepsibe helyezzük. A tojássárgát a tejjel felverjük, és a fonatokat megkenjük.
A krémhez a vaníliaízű pudingot a tasakon lévő utasítás szerint, de csak 150 ml tej és 150 ml joghurt hozzáadásával elkészítjük. A pudingkrémet a „tortácskákon" egyenletesen elosztjuk. A tortákat meleg helyen még egyszer kelni hagyjuk (kb. 20-30 perc).
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C
Légkeveréses: kb. 180 °C
recipe.preparation.gas kb. 200 °C
Sütési beállítás: Alulra
sütés: kb. 20 - 25 Perc(ek)
Sütés után a tortácskákat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
A szőlőszemeket megmossuk, és a tortácskákon elosztjuk. A tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint a cukor és a szőlőlé hozzáadásával elkészítjük, a szőlőre csurgatjuk és hagyjuk, hogy megszilárduljon.
Örömünkre szolgálna, ha hozzájárulna ahhoz, hogy mi és partnereink sütiket és hasonló technológiákat használjunk a weboldalunk Ön általi használatának megismeréséhez. Ezáltal jobban megértjük felhasználói viselkedését és ennek megfelelően módosíthatjuk weboldalunkat. Ezenfelül mi és partnereink szeretnénk ezeket az adatokat az adott felületeinken személyre szabott ajánlatok küldése céljára felhasználni. Ha Ön ehhez hozzájárul, kérjük, hogy kattintson az „Elfogadom” gombra. Részletesebb információért tekintse át adatvédelmi szabályzatunkat. Ön bármikor meggondolhatja magát.
A sütik és hasonló technológiák használata szükséges a weboldalunk alapvető funkcióinak biztosításához. Ebbe beletartozik például ezen beállítások mentése is. Ez feltétlenül szükséges, ezért nem kapcsolható ki.
Szeretnénk több információt szerezni a weboldalunk Ön általi használatáról, hogy azt az Ön és más felhasználó részére optimalizálhassuk. E célból olyan sütiket és hasonló technológiákat használunk, amelyek feltárják a felhasználói viselkedést, és így segítenek minket a látogatóinknak szóló ajánlatok fejlesztésében.
Igen
nem
Ahhoz, hogy biztosíthassuk a marketingkampányainknak az Ön személyes igényeihez való igazítását, adatot gyűjtünk arról, hogy milyen módon jut a weboldalunkra és hogy hogyan fogadja a hirdetéseket. Ezáltal nemcsak hirdetéseinket, de tartalmainkat is optimalizálhatjuk az Ön számára. A marketingpartnereink ezeket az adatokat saját célra is felhasználhatják, például hogy személyre szabják az Ön fiókját, illetve profilját a felületeiken.
Igen
nem
Az Ön által használt böngésző elavult, ami hibákat eredményezhet weboldalunk használata közben. A fogyasztói élmény és a hibamentes használat érdekében, kérjük töltse le az alábbi böngészők valamelyikét: