Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Fonott kalács

(0)
5 25 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Egy fenséges klasszikus

1 adag

Könnyen elkészíthető 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Fonott kalács

A tésztához:

80 g lágy vaj vagy margarin
250 ml tej
500 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztő
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
1 csipet
1 db tojás (közepes méretű)

A kalács lekenéséhez:

1 db tojás (felvert)

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A vajat egy főzőedényben megolvasztjuk, majd hagyjuk hűlni. A tejet felmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.

2

Elkészítés

A lisztet az élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 3-4 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd meleg helyen kelni hagyjuk kb. 1 órát, míg láthatóan duplájára megnő. A megkelt tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, majd enyhén lisztezett munkalapon kb. 45-50 cm hosszú rudakat formázunk belőlük. A rudakat összefonjuk, a fonatot a tepsibe helyezzük, és meleg helyen újra kelni hagyjuk, kb. 30 percig. A kalácsot felvert tojással egyenletesen megkenjük. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a kalácsot megsütjük.

Alsó és felső sütés: 180 °C

Légkeveréses: 160 °C

Sütési beállítás: Középre

sütés: kb. 30 - 35 Perc(ek)

A megsült kalácsot egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

Új receptek
sütnijó! - A sütibarátok közössége
Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből