Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Foci lekvár

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

A szurkolók kedvence

kb. 6 üveg ((200 ml-es))

Kis gyakorlat szükséges 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Foci lekvár

A kivi lekvárhoz:

750 g kivi (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
250 g Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

A kókusz-dinnye lekvárhoz:

600 g sárga héjú mézdinnye
100 g kókuszreszelék
100 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Eper lekvárhoz:

750 g eper (előkészítve mérjük le) (előkészítve mérjük le)
250 g Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A Befőzőcukorból 250 -250g-ot, a cukorból és a kókuszreszelékből 100-100 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés

Kiwi lekvár: A kiwit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, 750 g-ot kimérünk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket 1/3 részig megtöltjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Kókusz-dinnye lekvár: A dinnye héját levágjuk, a magját kanállal kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk, 600 g-ot kimérünk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, hozzáadjuk a kimért kókuszreszeléket, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kiwi lekvárra rétegezzük, és 10 percig hűlni hagyjuk.

Eper lekvár: Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kókusz lekvárra rétegezzük. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.

Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a három réteg!

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Foci lekvár

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 1641kJ
392kcal
352kJ
84kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből