Flag

Foci lekvár

kb. 12 üveg ((200 ml-es))
Közepes
40 Perc
A szurkolók kedvence gyümölcsökből
Hozzávalók
Elkészítés
Picture -
Picture -
ÉRTÉKELD A RECEPTET
Hogy sikerült a recept?

Kapcsolódó receptek

Kapcsolódó receptek

Kövess minket!
Kövesd a Dr. Oetkert a közösségi médiában!
Picture - Hero image

Hozzávalók

A kivi lekvárhoz
750 gkivi (előkészítve mérjük le)
250 tasakDr. Oetker Befőzőcukor 3:1
A kókusz-dinnye lekvárhoz
600 gsárga héjú mézdinnye
100 gkókuszreszelék
100 gcukor
1 tasakDr. Oetker Dzsemfix 3:1
Eper lekvárhoz
750 geper (előkészítve mérjük le)
250 tasakDr. Oetker Befőzőcukor 3:1

Termékek megtekintése

Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
Picture - Dr. Oetker Dzsemfix 3:1
Picture - Dr. Oetker Befőzőcukor 3:1
1

Előkészítés

A Befőzőcukorból 250 -250g-ot, a cukorból és a kókuszreszelékből 100-100 g-ot kimérünk.

2

Elkészítés

Kiwi lekvár: A kiwit meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, 750 g-ot kimérünk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegeket 1/3 részig megtöltjük, és 10 percig hűlni hagyjuk.


Kókusz-dinnye lekvár: A dinnye héját levágjuk, a magját kanállal kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk, 600 g-ot kimérünk, majd pürésítjük. Hozzáadjuk a kimért cukrot, a dzsemfixet, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, hozzáadjuk a kimért kókuszreszeléket, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kiwi lekvárra rétegezzük, és 10 percig hűlni hagyjuk.


Eper lekvár: Az epret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, apró kockákra vágjuk, pürésítjük, majd egy főzőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a kimért befőzőcukrot, és jól elkeverjük. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, majd egy evőkanál segítségével a kókusz lekvárra rétegezzük. Az üvegeket jól lezárjuk, és hűlni hagyjuk.


Az üvegeket ezúttal ne állítsuk fejjel lefelé, mert összekeveredik a három réteg!