Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Szükséges sütik
Ezek a sütik elengedhetetlenek az Oetker.hu alapvető webhelyfunkcióinak használatához.
Szükséges és performance sütik
A performance sütik segítenenek az Oetker.hu használatának elemzésében, hogy felmérhessük és javíthassuk oldalunk teljesítményét.
Szükséges, performance, illetve marketing és harmadik féltől származó sütik
A marketing és a harmadik féltől származó sütik segítenek abban, hogy más platformokon is személyre szabott tartalmakat mutathassunk Önnek.

Feketeerdő zselé

(0)
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Feketeribizlis, meggyes, szedres különlegesség

kb. 2 üveg ((350 ml-es))

Könnyen elkészíthető 20 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Feketeerdő zselé

A lekvárhoz:

400 mililiter feketeribizlilé (kb. 600 g gyümölcsből) (kb. 600 g gyümölcsből)
200 mililiter meggylé (kb. 350 g kimagozott gyümölcsből) (kb. 350 g kimagozott gyümölcsből)
150 mililiter szederlé (kb. 250 g gyümölcsből) (kb. 250 g gyümölcsből)
10 g Dr. Oetker Citromsav
280 g cukor (vagy 240 g gyümölcscukor ill. szorbit vagy 20 ml folyékony édesítőszer) (vagy 240 g gyümölcscukor ill. szorbit vagy 20 ml folyékony édesítőszer)
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, lecsöpögtetjük, levüket kipréseljük.

2

Elkészítés

A gyümölcsök levét a citromsavval egy főzőedénybe öntjük, jól elkeverjük. A dzsemfixet két evőkanál cukorral elkeverjük, majd a gyümölcsléhez adjuk. Az elegyet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés közben újra felforraljuk, a zselét fél percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Átlagos tápértékadatok a következő recepthez: Feketeerdő zselé

Adagonként/ darabonként 100 g / ml-enkénk
Energia 2378kJ
568kcal
456kJ
109kcal

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből