Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Feketeerdő parfé

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Hűsítő élvezet csokoládéval és meggyel

1 adag

Kis gyakorlat szükséges 60 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Feketeerdő parfé

Az elkészítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Fagyipor vaníliás
200 ml hideg tej
1 teáskanál kakaópor
20 g csokireszelék
1 tasak Dr. Oetker Fagyipor csokoládés
100 ml hideg tej
100 ml hideg tejszín
200 g meggy
1 teáskanál Dr. Oetker Rum Aroma

A díszítéshez:

150 g étcsokoládé
kevés meggy

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Valamennyi hozzávalót előkészítjük, kimérjük. A meggyet lecsöpögtetjük. Az parféformát kibéleljük fóliával.

2

Elkészítés

A vaníliaízű fagyiporral elkeverjük a kakaóport és átszitáljuk. Hozzáadjuk a hideg tejet, és kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, majd belekeverjük a csokireszeléket. A krémállagú fagyimasszát a parféformába tesszük, és a széléhez simítjuk. Kb. 15-20 percre a hűtőszekrény fagyasztó részébe helyezzük.Ezután egy keverőedénybe tesszük a csokoládéízű fagyiport, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg habtejszínt, hozzáöntjük a rum aromát. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton kb. 3 percig verjük, végül hozzákeverjük a meggyet. A krémállagú fagyimasszát a parféforma közepébe töltjük, és elsimítjuk. A parfétortát legalább 6 órára a hűtőszekrény fagyasztó részébe tesszük.Az étcsokoládét darabokra törjük, és gőz felett megolvasztjuk. A csokoládét egy tányérra öntjük, és hagyjuk megszilárdulni. Egy spatulával kaparjunk forgácsokat belőle.A parfétortát tálalás előtt 45 perccel kiveszük a fagyasztóból, és átfordítjuk egy tányérra, majd óvatosan levesszük a fóliát. A tortát a csokoládéforgáccsal és meggyel díszítjük.

Felhasznált Dr. Oetker termékek

Részletekért kattintson a termékre

 Új receptek

sütnijó! - A sütibarátok közössége

Merítsen inspirációt több mint 8000 ínycsiklandó receptből