Sütik használata az Oetker.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az Ön számítógépes eszközein, hogy biztosítsa az oldal jobb működését és hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogy Ön hogyan használja az oldalunkat. Amennyiben folytatja az oldal használatát (kattint, navigál, görget az oldalon) illetve ha eltávolítja ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintse meg adatvédelmi elveinket.

Required cookies
These cookies are necessary so that the basic functions of the website can be used.
Required and performance cookies
The performance cookies also help analyze the use of the website, so that we can continuously measure and improve the quality.
Required, performance, marketing and third party cookies
These marketing & third party cookies also help us on other platforms to display personalized contents of dr. oetker.

Epres-túrós parfé

(0)
0 0 5
Értékelés Köszönjük az értékelést!
    (Nem ízlett)
    (Nem rossz)
    (Átlagos)
    (Nagyon finom)
    (Tökéletes)

Az eper és a túró hűsítő találkozása

kb. 4 adag

Könnyen elkészíthető 40 Perc(ek)

Hozzávalók

Hozzávalók

a következő recepthez: Epres-túrós parfé

Az elkészítéshez:

1 tasak Dr. Oetker Fagyipor epres
100 ml hideg tejszín
100 ml hideg tej
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
150 g túró
150 g földieper

Elkészítés

Elkészítés

1

Előkészítés

Az epret megmossuk, lecsöpögtetjük, szárát eltávolítjuk, kockákra vágjuk. A parféformát kibéleljük fóliával.

2

Elkészítés

A fagylaltport egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a hideg tejet és a hideg tejszínt. Kézi mixerrel alacsony fokozaton elkeverjük. Ezután az egészet a legmagasabb fokozaton 3 percig verjük. Majd hozzákeverjük a vaníliás cukorral kikevert túrót, és végül a darabokra vágott epret. A krémet a parféformába öntjük, és kb. 3-4 órára a hűtőszekrény fagyasztó rekeszébe helyezzük. Tálalás előtt egy rövid időre áttesszük a hűtőszekrénybe. A parfét kifordítjuk egy tányérra, óvatosan levesszük a fóliát és ízlés szerint díszítjük.